Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد چهارشنبه طی سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد «وضعیت افغانستان» اظهار داشت: نشست امروز بسیار به موقع و مهم است، زیرا افغانستان با چالش‌های جدی مواجه است.

به گزارش فارس، وی افزود: وضعیت بشردوستانه بسیار نگران کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نزدیک شدن به فصل زمستان، مردم با یک بحران انسانی قریب الوقوع روبرو هستند. این امر ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را در فوریت قرار می‌دهد.

نماینده ایران خاطرنشان کرد: نقش سازمان ملل متحد در شرایط کنونی بسیار مهم است. ما از تلاش‌های دفتر سازمان ملل و دیگر نهاد‌های سازمان ملل متحد در کمک به مردم افغانستان حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: ایران به عنوان یک کشور همسایه و بر اساس پیوند‌های مشترک تاریخی، فرهنگی، زبانی و مذهبی قوی بین دو ملت، نمی‌تواند نسبت به مشکلات مردم افغانستان بی تفاوت بماند. برای بیش از چهار دهه، ما میزبان میلیون‌ها شهروند افغانی بوده و سخاوتمندانه به آن‌ها به‌ویژه، در طول همه‌گیری پاندمی کرونا و در شرایط سخت اقتصادی ناشی از تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده کمک کرده‌ایم.

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: از اواسط ماه اوت، هزاران شهروند افغانی به طور روزانه وارد ایران می‌شوند. در صورت عدم رسیدگی فوری و مناسب به وضعیت بشردوستانه، تخمین زده می‌شود که صد‌ها هزارنفر از شهروندان افغانستان در زمستان آینده وارد ایران شوند.

وی افزود: تا به امروز، ما هر آنچه در توان داشته‌ایم برای کمک به آوارگان افغانستانی که وارد ایران می‌شوند، از جمله از طریق تأمین نیاز‌های اولیه، انجام داده‌ایم. علاوه بر این، ما همچنین محموله‌های بشردوستانه زیادی را به افغانستان ارسال کرده ایم.

تخت روانچی یادآور شد: با این حال، به دلیل تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی آمریکا و در نبود منابع مالی جدید کافی، دیگر نمی‌توانیم به تنهایی به آن‌ها کمک کنیم.

وی گفت: باید صریح و صادق باشیم. این وضعیت یک چالش داخلی نیست. کشور همسایه افغانستان را نباید تنها گذاشت و انتظار داشت که این چالش بسیار دشوار را به تنهایی حل کند. ما از جامعه بین المللی، و به ویژه کشور‌های کمک کننده می‌خواهیم تا به مسئولیت‌های خود عمل کرده و منابع مالی جدید و کافی را در اختیار همسایگان افغانستان قرار دهند تا به پناهندگان و آوارگان افغانستانی کمک کنند.

تخت روانچی افزود: ارائه به موقع کمک‌های بشردوستانه و آزادسازی دارایی‌های مسدود شده افغانستان، که برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم ضروری است، به هیچ وجه نباید سیاسی و مشروط باشد.

وی ادامه داد: همچنین باید تلاش‌های موازی برای جلوگیری از فروپاشی کامل اقتصاد افغانستان صورت گیرد. با این حال، این تلاش‌های عاجل، نباید توجه و تلاش‌های ما را از نیاز به مقابله با تروریسم و قاچاق مواد مخدر در افغانستان منحرف کند.

نماینده ایران با بیان اینکه حملات تروریستی اخیر در افغانستان، از جمله حملات امروز در کابل، بسیار نگران کننده و در عین حال، هشدار دهنده است، اظهار داشت: این حملات نشان می‌دهند که پرداختن به این تهدیدات تا چه اندازه برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی ضروری بوده است. این حملات همچنین بار دیگر وحشیگری تروریست‌ها را به نمایش می‌گذارد.

وی گفت: بنابراین، نسبت به تروریسم، تامین کنندگان، سازمان دهندگان و حامیان آن در افغانستان نباید هیچگونه تسامحی نشان داد. باید اطمینان حاصل شود که خاک افغانستان هرگز برای فعالیت‌های تروریستی استفاده نمی‌شود و به عنوان پناهگاه امن برای گروه‌های تروریستی یا منبعی برای تولید و قاچاق مواد مخدر استفاده نشود.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: تشکیل یک حکومت فراگیر و منتخب مردم، با مشارکت همه گروه‌های قومی و مذهبی، متعهد به مبارزه با تروریسم و جنایات سازمان یافته و تضمین و حمایت از حقوق مردم بر اساس اصول و آموزه‌های راستین اسلامی و رعایت حقوق بشر برای همه مردم افغانستان، شامل هر قوم و زبانی، اقلیت‌های مذهبی و زنان، برای ایجاد یک افغانستان امن، باثبات و رفاه برای مردم، حیاتی است.

وی افزود: برای دستیابی به این هدف، جمهوری اسلامی ایران به تعامل خود با همه طرف‌ها در افغانستان، از جمله طالبان ادامه خواهد داد. نماینده ویژه ایران در افغانستان در راستای پیگیری تلاش‌های صلح‌آمیز و بشردوستانه ایران در افغانستان، در حال حاضر به کابل سفر کرده است. وی در این سفر با مقامات ارشد طالبان دیدار و در مورد مسایل فوری مانند کمک‌های بشردوستانه، پناهجویان و همچنین چالش‌های امنیتی و اقتصادی که مردم افغانستان با آن دست به گریبان هستند، گفتگو کرده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تخت روانچی مهاجران افغانستانی مردم افغانستان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۸۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان ملل : درگیری در غزه در مرحله حساس دیگری قرار دارد

 «مارتین گریفیتس» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، گفت که درگیری در غزه در مقطع حساس دیگری قرار دارد و هشدار داد که دستور  جدید تخلیه  مردم توسط اسرائیل و عملیات زمینی منجر به مرگ و آوارگی بیشتر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل در امور اضطراری و بشردوستانه گفت که غیرنظامیان باید محافظت شوند و نیازهای اولیه‌شان برآورده شود و کسانی که باید محل را ترک کنند باید زمان کافی برای انجام این کار، و همچنین یک مسیر و مکان امن برای رفتن داشته باشند.

معاون دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که سازمان ملل متحد متعهد به ارائه کمک به مردم بدون توجه به مکان آنها است. تیم های اوچه هنوز در رفح هستند، جایی که بیش از یک میلیون نفر از جمله ۶۰۰ هزار کودک در آن پناه گرفته اند. گریفیتس گفت که ما همچنین در حال افزایش حضور خود در شمال غزه هستیم تا به خانواده هایی که به آنجا نقل مکان کرده اند کمک کنیم.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) گزارش می دهد که اکثر مردمی که از رفح آواره شده اند با استفاده از خودروها، کامیون ها و چهارپایان از طریق سه جاده اصلی به خان یونس و دیر البلاح می روند. .

در همین حال، گذرگاه رفح به غزه همچنان بسته است، در حالی که اسرائیل گفته است گذرگاه کرم شالوم در سمت اسرائیل باز است.

گریفیتس ادامه داد: ما در حال تعامل با همه دست اندرکاران برای از سرگیری ورود کالاها به غزه از جمله سوخت هستیم. با این حال، وضعیت به شدت درحال تغییر است و ما همچنان با طیفی از چالش‌ها، در بحبوحه درگیری های فعال، مواجه هستیم.

این مقام سازمان ملل گفت: ما امیدوار به همکاری و تسهیل برای عملیاتی کردن دوباره این گذرگاه ها هستیم، زیرا ذخایر منابع حیاتی - از جمله سوخت در هر ساعت کاهش می یابد.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گزارش داده است که که به طور متوسط روزانه ۴۸ کامیون و بیش از۱۶۰ هزار لیتر سوخت از ۱ تا ۵ مه از طریق گذرگاه رفح وارد غزه شده است. ما برای ادامه عملیات بشردوستانه به این سوخت نیاز داریم.

بر اساس گزارش ها، همه امکانات پزشکی کلیدی در رفح به زودی غیرقابل دسترس یا غیر قابل استفاده خواهد شد. بیمارستان النجار که یکی از ۳ بیمارستان در رفح است, روز گذشته به طور ناگهانی تخلیه شد، زیرا در منطقه تحت دستور تخلیه اسرائیل قرار داشت. به گفته سازمان بهداشت جهانی، این مرکز تنها بخش دیالیز را دارد که هنوز در غزه فعال است و حدود ۲۰۰ بیمار از خدمات آن استفاده می کنند.

اسکات اندرسون، مدیر امور آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) در غزه، روز چهارشنبه به وقت محلی گفت که عملیات نظامی در اطراف گذرگاه رفح با بمباران در طول روز انجام شده است.

تداوم خصومت‌ها و مسدود شدن ادامه ورود اقلام حیاتی بشردوستانه به غزه عواقب جدی برای تأمین غذا و خدمات تغذیه خواهد داشت و بهبود شرایط را در اماکن جدید و پیشین آوارگان غیرممکن می‌سازد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان ملل : درگیری در غزه در مرحله حساس دیگری قرار دارد
  • این زن، خوش‌شانس‌ترین شهروند آمریکاست!
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • سازمان ملل: اسرائیل از ورود کارکنان ما به گذرگاه رفح جلوگیری می‌کند
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد