Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنکاراـ ایرناـ روزنامه استار ترکیه اعلام کرد که 750 هزار پناهجوی افغانی مقیم در ایران به امید مهاجرت به کشورهای اروپایی قصد ورود به ترکیه را دارند و مقامات آنکارا برای مقابله با این موج مهاجرت و در راستای بازگرداندن پناهجویان افغان با مقامات تهران و کابل به توافق رسیده اند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، روزنامه استار با انتشار گزارشی تحت عنوان 'هشدار؛ پناهجویان افغانی در مرز' به موضوع ورود پناهجویان افغانی از مرز ایران به ترکیه پرداخت و نوشت: پناهجویان افغانی با جمعیت 169 هزار نفری خود در ترکیه پس از جمعیت چهار میلیونی پناهجویان سوری در رتبه دوم قرار دارند و تشدید روند مهاجرتی آنها از ایران به ترکیه نگرانی هایی را در کشور به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنا بر اعلام این رسانه، در مذاکرات میان مقامات ترکیه با ایران و افغانستان مشخص شد که نزدیک به سه میلیون افغانستانی در طول چند سال اخیر به دلیل جنگ و ناامنی موطن خود را رها کرده و به کشورهای همجوار از جمله ایران پناه برده اند و در حال حاضر 750 هزار افغانی مقیم ایران به امید مهاجرت به کشورهای اروپایی آماده ورود به ترکیه را هستند.
استار مدعی شد: مقامات آنکارا برای مقابله با این موج سنگین پناهجویان افغانستانی و بازگرداندن آنها به کشورشان، در مذاکرات با مقامات تهران و کابل به توافق رسیدند.
چندی پیش نیز سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه در مصاحبه با خبرنگاران از احداث دیوار در مرز ایران برای جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی دفاع کرد و گفت: مراحل عملیات احداث دیوار در مرز ایران رو به پایان است.
وی بیان کرد: با تکمیل دیوار مرزی 144 کیلومتری در مرز ایران، از ورود پناهجویان غیرقانونی افغانستانی و نیز از تردد تروریست ها در مرز دو کشور ایران و ترکیه جلوگیری می شود.
وی افزود: تاکنون هفت هزار و 100 پناهجوی غیرقانونی افغانستانی که از مرزهای ایران وارد ترکیه شده اند، به کابل بازگردانده شده اند و پیش بینی می شود که در پایان هفته پیش رو، مجموع پناهجویان بازگردانده شده به کابل به حدود 10 هزار نفر برسد.
وی بیان کرد: دولت ترکیه برای مقابله با هجوم پناهجویان غیرقانونی افغانستانی به کشور تصمیم به احداث دیواری به طول 144 کیلومتر در مناطق مرزی با ایران گرفت که تاکنون عملیات دیوار کشی منطقه ایغدیر پایان یافته و تا ما دو ماه آینده نیز بخش استان آغری این دیوار به پایان خواهد رسید.
وی تاکید کرد: با پایان یافتن و تکمیل دیوار در مرز با ایران، هم از تردد بسیاری از عناصر تروریستی در مرز جلوگیری می شود و هم از ورود 2 میلیون پناهجوی افغانستانی که رغبت آمدن به ترکیه را دارند، ممانعت خواهد شد.
مقامات ترکیه همزمان با آغاز روند بازگرداندن پناهجویان افغانستانی به کشورشان طی اظهاراتی مدعی شدند که حاکمیت ترکیه هیچ دشمنی با مهاجران افغان ندارد و رفتاری مشابه سایر پناهندگان با آنها انجام می شود اما همزمان با ورود پناهجویان غیر قانونی افغانستان، شمار زیادی از تروریست ها نیز وارد ترکیه شده و امنیت ملی کشور را به خطر انداخته اند و به همین دلیل، دولت ترکیه با اتخاذ تدابیری مجبور به بازگرداندن پناهجویان افغانستانی به کشورشان شد.
بکیر بوزداغ معاون نخست وزیر ترکیه نیز چندی پیش گفت: ما هیچ رویکرد منفی نسبت به برادارن افغانستانی خود نداریم اما مهاجرت‌های غیرقانونی هم به امنیت آنها و هم برای امنیت کشور و مردم ما آسیب می زند و مجبور به اتخاذ تدابیر لازم هستیم.
همزمان با آغاز اقدامات دولت ترکیه برای بازگرداندن پناهجویان افغان، بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی در کابل اظهار کرد: عدم ثبات و بحران داخلی در افغانستان و وقوع جنگ در سالهای اخیر در سوریه و عراق، باعث هجوم سنگین پناهجویان این کشورها به ترکیه شد که در میان آنها شمار زیادی از تروریست ها نیز حضور داشتند و جامعه ما را با مشکلات و تهدیدات امنیتی مواجه کردند.
به گزارش ایرنا، اتباع افغانستان با گذر از مسیرهای غیرقانونی شرق ترکیه، وارد این کشور شده و از طریق ترکیه راهی کشورهای اروپایی می شوند.
خاورم/1905

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تركيه ايران پناهجوي افغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۶۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارفرمایان استخدام کننده افغانستانی‌ها بخوانند/ جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.

به موجب این بخشنامه به استناد بند (ج) ماده (۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان ۲ برابر خواهد شد.

سال گذشته جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۸ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۴۰ ریال بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال اعلام شده و ۳۱۰ هزار تومان نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

بر اساس ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به‌ کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.

مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می شود.

با توجه به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه امسال را ۲۳۸ هزار و ۸۷۲ هزار تومان تعیین کرده است، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی به میزان ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه و معادل ۱ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۳۶۴ تومان خواهد بود که در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، بر اساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام تعقیب کیفری به عمل خواهد آمد.

طبق گزارش وزارت کار از وضعیت اشتغال اتباع خارجی و بر مبنای عملکرد ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹۵ فقره پروانه کار برای نیروهای خواهان اشتغال توسط وزارت کار صادر شده و طی این مدت ۳۱۲۲ مورد پروانه کار برای افراد خارجی شاغل در کشور از طریق این وزارتخانه تمدید شده است. همچنین تعداد ۲۴ هزار و ۷۵۰ مورد بازرسی از کارگاه‌ها، ۱۹۲۷ فقره گشت مشترک شناسایی اشتغال اتباع غیرمجاز و شناسایی ۶۷۰۵ مورد کارفرمای متخلف در دستور کار وزارت کار قرار گرفته و محقق شده است.

پیش از این معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمار اشتغال اتباع خارجی در کشور را بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود: حضور اتباع خارجی در کشور صرفنظر از ابعاد امنیتی، ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم دارد و وزارت کار به کسانی مجوز می‌دهد که حضورشان در داخل کشور قانونی و قابل شناسایی باشند.

به گزارش ایسنا، برابر قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و به‌کارگیری، کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد شد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904202

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • کارفرمایان استخدام کننده افغانستانی‌ها بخوانند/ جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • رد شدن توافق آتش‌بس از سوی نتانیاهو
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • ۴۷ میلیون افغانستانی را خوشحال کردیم | اینفانتینو هم از صعود افغانستان به جام جهانی هیجان‌زده بود